Komu dokáže Nizoral® pomoci?

5. srpna 2020

Výskyt lupů mohou způsobit obzvláště silné hormonální změny a výkyvy, například během puberty nebo menopauzy. V těchto obdobích se často potýkáme s řadou jiných potíží a rozhodně si nepřejeme k nim přidávat další. Když se však objeví lupy, musíme to řešit.

Puberta je únavná sama o sobě!

Nejdřív akné, teď ještě lupy!“ Takové postesknutí můžete od adolescentů zaslechnout poměrně často. Důvodem jsou hormonální změny, které v tomto období ovlivňují fungování těla. A neprojevují se jen jako pupínky, trápení s rodiči nebo první láska.

Zvýšená produkce kožního mazu v období hormonálních výkyvů nevede jen k tolik nepopulárním pupínkům a černým tečkám na obličeji, ale ovlivňuje i pokožku hlavy. Malassezia furfur, houba podobná kvasinkám přirozeně se vyskytující na pokožce hlavy, totiž v takovýchto podmínkách roste obzvláště dobře. Její přemnožení může navíc spustit imunitní reakci spočívající v intenzivnější tvorbě nových kožních buněk a tím také odumírání těch starších, kterých se kůže potřebuje zbavit. Když se tuk z mazových žláz spojí s těmito odumřelými kožními buňkami epidermis, vzniknou nažloutlé lepivé šupinky. Přemnožení houby Malassezia furfur navíc může způsobit i různé kožní nemoci.

Kosmetické šampony proti lupům podstatu problému neřeší. Nizoral® oproti tomu bojuje přímo proti příčině: ničí houbu podobnou kvasinkám, která lupy způsobuje. Aktivní látka ketokonazol 2% mění buněčnou membránu houby a zastavuje její růst. Nizoral® je šetrný k vlasům a dokáže zmírnit podráždění a zarudnutí pokožky hlavy i nepříjemné svědění. Nizoral® navíc můžete používat v kombinaci s vaším oblíbeným šamponem. Chrání vás i mezi mytím vlasů a předchází tvorbě dalších lupů.

Nastal čas rozloučit se s lupy!

Problémy s pokožkou hlavy? Nizoral® pomáhá i s lupy způsobenými věkem

Menopauza představuje v životě ženy období změn, které provází někdy nepříjemná hormonální nerovnováha a proměny těla. Zároveň však přicházejí nové zájmy: děti se odstěhovaly, mění se životní styl a některé ženy objevují nové koníčky.

Když se však vlivem hormonálních změn začnou tvořit také lupy, je to víc než nepříjemné. Jak během menopauzy klesá hladina hormonu estrogenu, ženská pokožka se více vysušuje. A to nejen na tváři a na těle, ale také na pokožce hlavy. Výsledkem může být zvýšený výskyt suchých šupinek.

Jedním z léčebných přípravků proti lupům, které mohou pomoci, je Nizoral®. Jeho poslání přitom není pouze kosmetické. Nizoral® účinně bojuje se samotnou příčinou lupů, a tím předchází jejich tvorbě. Zmírňuje také doprovodné příznaky lupů, mimo jiné i případné potíže s vysušenou, mastnou, skvrnitou, erytematózní nebo svědivou pokožkou hlavy. Zároveň vlasy chrání a posiluje.

Mýtus, nebo pravda: způsobují lupy vypadávání vlasů?

Zvýšená tvorba lupů vždy signalizuje, že s pokožkou hlavy je něco v nepořádku. Nezáleží na tom, zda máte extrémně suchou pokožku hlavy nebo velmi mastnou kůži, a není ani důležité, zda tvorbu lupů způsobuje přemnožení populace houby podobné kvasinkám nebo jiné onemocnění, pokožka hlavy každopádně trpí. Často reaguje svěděním a následným drbáním se pak její poškození ještě zhoršuje.

Je to jako v přírodě: extrémní sucho, vydatný trvalý déšť nebo intenzivní půdní eroze narušují růst rostlin. Když naši pokožku hlavy něco podráždí, vlasy nerostou tak dobře a navíc ztrácejí svůj zdravý vzhled. Jsou citlivější, řidší a podstatně méně odolné. Poškození vlasů vede k jejich odumírání, což v konečném důsledku urychluje tempo vypadávání. Pokud trpíte vypadáváním vlasů, můžete se poradit se svým lékařem, zejména ohledně lupů.