Udržujte svou hlavu zdravou

22. října 2020

Více než 50 % populace se někdy během svého života potýká s lupy, a pokud mezi ně patříte i vy, dobře víte, že to může být poměrně stresující. Kromě nepříjemných pocitů vyvolaných svěděním, mohou lupy také značně poškodit vaši sebejistotu, sebedůvěru i vaše rozhodování v oblasti oblékání.

Řada takto postižených lidí se vyhýbá tmavým barvám nebo rolákům, na kterých jsou bílé šupinky kůže obzvláště viditelné. Většina lidí trpících lupy řeší své příznaky pomocí kosmetických přípravků, které však tyto příznaky pouze tlumí, aniž by léčily základní příčinu lupů nebo podobných potíží jako například seboroické dermatitidy.

Důležitost péče o pokožku hlavy

Pokud jde o správný režim péče o pleť, tak mnoho z nás se věnuje pokožce na obličeji, rukou, chodidlech a na těle, ale co pokožka hlavy? Péče o ni se často zanedbává, což však může zvyšovat riziko výskytu lupů.

Jak lupy, tak seboroickou dermatitidu může spustit řada faktorů, jejich příčinou však zpravidla bývá Malassezia furfur. Jedná se o houbu podobnou kvasinkám, která žije na kůži téměř každého z nás, aniž by způsobovala jakékoli problémy. Potíž nastává ve chvíli, kdy se tato houba přemnoží. Její růst a následnou tvorbu lupů mohou spustit hormonální poruchy nebo změny, suchá kůže, střídání ročních období, citlivost na nešetrné přípravky vlasové péče nebo také kožní potíže, jako je například ekzém. Zdravou pokožku hlavy i celého těla pomáhá udržovat zdravá strava bohatá na základní živiny a vitamíny.

Dopřejte si svobodu nosit cokoli, co si přejete

Nenechte lupy, aby vás omezovaly v oblékání nebo aby omezovaly vaši sebejistotu – zvolte si přípravek, na který se můžete spolehnout, a získejte zpátky svobodu nosit cokoli. Léčivé složky v přípravku Nizoral přinášejí rychlou úlevu a efektivní výsledky v léčbě mírných i závažných případů tvorby lupů.

Léčivý šampon Nizoral obsahuje aktivní látku ketokonazol, která pomáhá likvidovat houbu způsobující lupy. Šampon Nizoral vás chrání až do příštího mytí a předchází tím další tvorbě lupů. Stačí jej používat dvakrát týdně a konečně si můžete dopřát svobodu od lupů.

Udržujte vaši hlavu zdravou

Proč právě Nizoral?

Zaměřte se na samotnou příčinu problému a začněte léčit lupy přípravkem Nizoral, který poskytuje rychlou a účinnou úlevu od příznaků i příčin tvorby lupů. Při pravidelném používání přináší Nizoral řadu výhod:

  • Léčí hlavní příčinu tvorby lupů a uleví od svědivé a podrážděné pokožky hlavy i odlupující se kůže.
  • Pomůže vám hodit lupy za hlavu a cítit se příjemně a sebejistě ve své kůži i ve svém oblečení.
  • Umožňuje účinné a současně jemné mytí vlasů i pokožky hlavy a je vhodný pro všechny typy vlasů.
  • Dopřeje vám dlouhodobou svobodu od lupů, aniž byste se museli vzdát svého oblíbeného kosmetického šamponu.